2016. február 17., szerda

Volt Jamie, nincs Jamie más szóval Cassandra Clare - Csak árnyékok

Író: Cassandra Clare
Cím: Csak árnyékok
Eredeti cím: Nothing but Shadows
Sorozat: Történetek az Árnyvadász Akadémiáról #4
Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2015
Fordító: Kamper Gergely
Terjedelem: 88 oldal
Moly értékelés: 5/5 *


Simon elégedetlen az Árnyvadász Akadémia működésével. amikor megismerkedik James Herondale és Matthew Fairchild történetével, hamarosan kiderül számára, hogy nem ő az első, aki így van ezzel.Azt is megtudja, hogyan lettek barátok, aztán parabataiok. Ez a történet voltaképpen izgalmas előjáték a The Last Hours című elkövetkező regénysorozathoz.



Hűha! Herondale fanok örüljetek! Cassie most rettenetesen elkényeztetett titeket, mert a Whitechapel réme Tessáékról szólt a Csak Árnyékokban pedig nem másé, mint a kis "trónörökösé", Jamie Herondale-é a főszerep.


"Matthew elmosolyodott. A hátuk mögött felrobbant az Akadémia."


 




James Herondale a családja szeme fénye. Csendes, visszahúzódó alkat. Ha megszólal, akkor amondanivalója igenis jelentőségteljes. Legjobban a könyvei társaságát élvezi és pont ezért cseppet sem elégedett magával.






"Ez a nagyszerű a változásokban, meg abban, ha új emberekkel találkozunk, Jamie. Soha nem tudhajuk mikor és soha nem tudhatjuk ki lesz az, de egy nap egy idegen beront majd az életed ajtaján és gyökerestül felforgat mindent.A világ a feje tetejére áll, és ez téged mérhetetlenül boldoggá tesz majd."


Matthew Fairchild bezzeg a szöges ellentéte. Csak úgy dől belőle a szó, mindig ő a társaság közepe és bárkit lehengerel egyetlen mosollyal. Illetve majdnem mindenkit. Kettejük útja az Akadémián keresztezi egymást.




"James eredetileg úgy gondolta, hogy egy magafajta fiúval fog összebarátkozni, aki félszeg, csendes, és hozzá hasonlóan retteg a társasági összejövetelektől. Ehelyett itt volt Matthew, minden társas összejövetel lelke, aki szörnyűséges döntéseket hozott a hajkefékkel kapcsolatban, mégis váratlanul kedvesnek bizonyult. Aki őt nézte ki barátjának, és egyre csak próbálkozott, bár Jamesnek fogalma sem volt róla, milyen az, amikor valaki mindent megtesz érte, hogy a barátja legyen. Méghozzá olyan barátja, aki akkor is látja őt, amikor árnyékká válik." 



Sem Matthew, sem Jamie nem élvezi az akadémiai életet. Különös véletlenek folytán azonban arra kényszerülnek, hogy egymás társaságára fanyalodjanak.


James számára minden új és rosszabb fordulatot vesz, amikor kiderül, hogy jobban hasonlít az édesanyjára, mint azt bárki is sejteni merte volna. Ez az esemény azonban a Matthewhoz fűződő viszonyát is gyökeresen megváltoztatja.

Herondale rajongóknak kötelező olvasmány!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése