2016. február 6., szombat

Ha Lodon, akkor Hasfelmetsző Jack, avagy Cassandra Clare - A Whitechapel réme

Író: Cassnadra Clare
Cím: A Whitechapel réme
Eredeti cím: The Whitechapel Fiend
Sorozat: Történetek az Árnyvadász Akadémiáról #3.
Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2015
Fordító: Kamper Gergely
Oldalszám: 72 oldal
Moly értékelés: 5/5 *


Hasfelmetsző Jack London utcáin garázdálkodik, és csak az árnyvadászok tudják megállítani. Az Árnyvadász Akadémián játszódó harmadik történetben Simon megtudja, mi az igazság a XIX. századi Londont rettegésben tartó sorozatgyilkossal kapcsolatban: Hasfelmetsző Jacket Will Herondale és Viktória korabeli árnyvadász társai állították meg.

Juhuhú!Végre kaptunk még egy izgalmas betekintést a Herondale háztartásba. Ezúttal egyenesen Tessa emlékeibe nyerhetünk betekintést.



"– Kanál! – kiáltotta James, majd Gabriel bácsihoz szaladt, és combon döfte vele. Gabriel szeretettel túrt bele támadója hajába. 
– Olyan jó fiú vagy – mondta. – Időnként elgondolkodom rajta, hogyan lehet Will az apád."



Mint azt sejteni lehetett, hiába lett apa, a mi drága Williamünk elfelejtett felnőni. Természetesen
Tessával remek szülők, de Willnek elfelejtettek szólni, hogy totyogós gyerekre nem bízunk egy fakanálnál komolyabb fegyvert, mint például egy tőrt.





"– Megoltható esetleg – folytatta Tessa a kandalló mellett álló kosarában alvó Lucie Herondale felé intve az állával –, hogy ne adj Lucie kezébe pallost, amíg nem tud egyedül felállni? Vagy ez túl nagy kérés? 
– Méltányolható kívánság. – Will széles mozdulattal meghajolt. – A kedvedért bármit, én felbecsülhetetlen értékű kincsem. Még a fegyvereket is hajlandó vagyok megvonni az én egyetlen lányomtól."



A kis családi idilltől eltekintve Hasfelmetsző Jack történetének egy újabb, árnyvadászosan hajmeresztő verzióját olvashatjuk, persze csak Simon önostorozása mellett. Lehetséges, hogy az Árnyvadász Akadémia helyett önismereti órákra kellet volna beiratkoznia? Vajon nem lett volna több értelme???



"– Csovi? Egyáltalán… mit akar ez jelenteni? 
– Soha nem voltál hajlandó kifejteni – rántotta meg a vállát Jace. – Mindig a te nagy titkod maradt. Nos, tényleg jó éjt, Csovi!"



Figyelem! Wessa fanoknak ajánlott az olvasása, egyébként nem olyan eget rengetően fontos történet. Még az Árnvadászok történetében sem.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése