2016. február 4., csütörtök

A család minden értelmezésben avagy, Bree Despain - Farkashalál


Író: Bree Despain
Cím: Farkashalál
Eredeti cím: The Savage Grace
Sorozat: The Dark Divine Trilógia #03.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2012
Fordító: Görgey Etelka
Oldalszám: 408 oldal


 Egy gyötrődő lélek. Egy lehetetlennek tűnő választás. És egy végső összecsapás. Miközben Grace Divine a benne egyre jobban elhatalmasodó vérfarkasátokkal küzd, végre megtalálja a bátyját – de csaknem minden mást elveszít közben. Szerelme, Daniel nem képes visszaalakulni emberré, Sirhan halála is közeleg, így Grace-nek egyre kevesebb ideje van, hogy megállítsa Caleb Kalbit és démoncsapatát. Ha elbukik, családja és szülővárosa is elvész. Minden rajta áll. – A Dark Divine trilógia utolsó része választ ad arra, hová is vezet Daniel és Grace szerelmi története.



A The Dark Divine trilógia utolsó kötete, mindennek a lezárása. Lezárul egy család ingatag lábakon álló története, lezárul egy régóta tartó szerelem története, de egyben el is kezdődik valami. Elkezdődik egy életre szóló kaland mind Daniel, mind Grace számára.


Daniel farkassá változott. Grace a fejébe vette, hogy visszaváltoztatja. És amit egyszer Grace a fejébe vesz, attól el nem tántorítja senki sem. A végkimerülés határáig hajszolja magát, hogy megmentse azt a személyt, aki mindennél többet jelent számára és úgy tűnik erőfeszítései, akarat ereje és a családjával szembeni csatározások végül meghozzák a kívánt eredményt.


Daniel visszatérte azonban újabb gondokat von maga után. Felbukkan Gabriel falkája és azzal együtt az alfa is, aki fél lábbal már a sírban van. Lehetőség nyílik arra, hogy Daniel újra családra leljen és tartozzon valahova, ahol elfogadják teljes valójában. És ugyanez felkínálkozik Grace számára is, tekintve, hogy Daniel a párjává fogadta.


Ismét felbukkan Daniel "szeretett" édesapja is, ám a régi ellenségek eltűnésével újabbak lépnek a helyükbe.



"Csókja olyan volt, mint az étcsokoládé: keserű, mégis fenséges, ami után még többre vágyom."



A Farkashalálban a legnagyobb karakterfejlődésen Grace Divine ment keresztül. Rájön ki is ő valójában, mire hívatott és képessé válik önálló, felnőtt döntéseket hozni. Ez a legjobb szó rá, felnő. Olyan döntést hoz, ami nem csak magának, vagy kevés embernek jó, hanem egy egész vérfarkas falkának.







Ha az olvasó jobban belegondol, Daniel mindent Gracenek köszönhet. A lány tulajdonképpen kétszer is megmentette az életét és Daniel első látszatra nem tett érte semmit. De valójában mégis. Daniel viszonozta az életmentő akciót és olyan családot szerzett, ami befogadja mindkettőjüket és megérti őket, mert ugyanazon a sorson osztoznak. De ennyi és nem több. Nem olyan látványos a karakterfejlődése, mint Grace esetében, mégis egyvalamiben kiemelkedik. Felfogja, hogy Grace nem gyenge többé és engedi hogy a lány megvívja a saját csatáit.







A Dark Divine trilógiát minden vérfarkas rajongónak csak ajánlani tudom, mert bár nem a szokásos vérfarkas sztorit olvashatjuk benne, mégis különleges a maga nemében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése