2015. december 8., kedd

A világ legrosszabb szülei 2. rész más néven, Katie McGarry - Feszülő húr

Író: Katie McGarry
Cím
: Aki mer, az nyer
Eredeti cím
: Dare You To

Sorozat
: Feszülő húr #2.
Kiadás éve
: 2014

Kiadó
: Könyvmolyképző kiadó
Fordító
: Komáromy Rudolf

Oldalszám
: 492 oldal
Címkék
: ifjúsági, romantikus, sport, young adult
FOGADJUNK!”
Ha kiderülne az igazság Beth Risk családi életéről, a tizenhét éves lány édesanyját börtönbe zárnák, ő maga meg ki tudja, hová kerülne. Mindenáron védeni igyekszik tehát az anyukáját, mígnem egy szép napon a nagybátyja beavatkozik, és választásra kényszeríti Bethet: az anyukája szabadsága vagy a saját boldogsága. Így találja a lány egy fedél alatt magát a nagybácsi feleségével, aki ki nem állhatja, és új iskolában, ahol senki sem érti meg. Egyetlen srác kivételével, akit viszont ő nem akar közel engedni magához, de hiába…
Ryan Stone a város büszkesége, népszerű baseballsztár – olyan titkokkal, melyekről mélyen hallgat. Még a barátai előtt is, akikkel pedig mindenben osztozik, például őrült fogadásokban. Vajon mi a legőrültebb fogadás tárgya? Randira hívni a deszkás csajt, aki fütyül rá.
A kifogástalan hírű fiú egyszeriben kockára teszi álmait – és az életét – a lányért, akibe szerelmes, a lány pedig, aki senkit sem enged igazán közel magához, immár saját meggyőződését vonja kétségbe…
Katie McGarry könyveivel egyedül annyi bajom van, hogy a családszerkezet annyira elcseszett, hogy az már dühítő. Beth és Ryan családja annyira tragikusan – nem tudok rá jobb szót kitalálni – gáz, hogy az már idegtépő. Gyakran elképzelem, hogy egyik anyukát, vagy a másikat, esetleg a drága apukát kilököm a busz elé.
A sztori röviden annyi, hogy Beth-t az anyja miatt letartóztatják, majd a körülmények miatt a nagybátyjához költözik, amit természetesen nem visel valami jól. A kedves nagynéni sem éppen melegszívű. Egy „csodálatos” taco étteremben találkozik Ryannel, akinek a családja a külsőségek kivételével semmire sem ad. Mindenben a tökéletességre törekednek és ezt teszi tönkre az idősebb fiú, amivel akaratlanul Ryan életét is tönkre teszi.
Beth élete nem éppen leány álom. Az anyja alkoholista és drogfüggő, az apja szintúgy, ráadásul meg is lépett. A mamika pasija pedig egy idióta. Minden összejött és ekkor lép a színre a rendőrség. Beth-szel az az egyetlen baj, hogy túlságosan önfeláldozó. Mindent a hibát magára vesz, még azt is amit az anyja követ el. Tudja, hogy ez nem egészséges, mégsem tudja elhagyni őt, még ha egy jobb élet lehetősége is pottyan az ölébe. Nem ragadja meg a kiutat jelző lehetőséget. Inkább feladja Ryant és mindazt a boldogságot és normalitást, amit a fiú jelent neki, csakhogy megmentse a csődtömeg anyját. Hát meg is lesz a böjtje.
Reményszilánk férkőzik a védőfalamhoz, gyorsan becsukok minden rést. Az érzelem méreg. Akik érzelmeket ébresztenek bennem, ártanak nekem. A lényemben sötétlő kőben keresek vigaszt. Ha semmit sem érzek, semmi sem fáj.
Ryan élete látszólag normális. Baseballsztár, jó tanuló, két szülő állhatna a rendelkezésére, de mégsem mert van egy bátyja, aki egy kicsit más és ez romba döntötte a drága apuci által felállított kártyavárat. Aztán betoppan Beth és ő még jobban megzavarja apu képzeletbeli világát. Ryan egyébként egy végtelenül rendes, meleg szívű és hűséges srác. A végletekig kitart a barátai és a szerettei mellett ég akkor is ha a saját testi épsége a tét. Végtelenül gyengéd Beth-szel, amivel szép lassan érzéseket kelt a hideg szívű lányban. Ugyanakkor Beth segít neki újra összehozni a családot. Legalábbis segít Ryannek, hogy megértse a bátyját és ne taszítsa el magától.


„ – Mit akarsz?
Úgy kapja föl a fejét, mintha elfeledkezett volna a jelenlétemről.
– Mi van?
– Enni. Mit akarsz enni?
– Halat. Mit gondolsz, mit? Ez egy tacós, nem?
Nagyon szeretem ezt a sorozatot és ez a rész sem okozott csalódást. Természetesen végül, mint az ilyen típusú könyvekben általában minden megoldódik és hawaii, dizsi napfény vár majdnem mindenkire.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése