2015. október 25., vasárnap

Jennifer L. Armentrout – Opposition


Író: Jennifer L. Armentrout
Cím
: Ellenállás

Eredeti cím
: Opposition

Sorozat
: Luxen # 05.

Megjelenés éve
: 2015

Oldalszám
: 384 oldal
Kiadó
: Könyvmolyképző
Fordító: Miks–Rédai Viktória
Műfaj
: paranormál, fantasy, romantikus, űrlény


FIGYELEM, EGYES RÉSZEKEN SPOILER VESZÉLY ÁLL FENN!!!!!!!!

Látszik, hogy utolsó kötet. A történet lapos volt, eltekintve az utolsó oldalak cselekményétől és egy- két harcról elszórva az oldalak között. Ettől függetlenül igenis szuper könyv volt. Látványos karakterfejlődésekkel, hihetetlen romantikus jelenetekkel, bepillantásokkal jövőbeni tervekbe és eseményekbe. Ugyanakkor egy két részletet illetően hagynak minket sötétben tapogatózni, ami nem feltétlenül baj. Szabadon szárnyalhat tovább a fantáziánk. Egy esetleg kettő kicsi Daemonről, vagy kicsi Katyről majd a távoli, vagy nem is olyan távoli jövőben. Kíváncsi lennék Daemon milyen lenne, mint apa egy csecsemővel, vagy még inkább egy várandós Katyvel. De túlságosan is előre szaladtam. Ilyenkor igazán lelőhetne valaki. :P
Szóljunk néhány szót Katyről. Az ő jellemfejlődése ebben részben is folytatódik a pozitív irányokba és be is fejeződik. A végeredmény pedig egy igazi kis harcos amazon. Nem ijed meg a kihívásoktól, nem ijed meg ha harcra kerül a sor, ő is ugyanúgy benne van a sűrűjében, még ha ez nem is nagyon tetszik Daemonnek. Sőt. Egyáltalán nem tetszik neki. Ám az írónő remekül kifejezi azt is, hogy Katy egyben nő is. Számára is elérkezik a töréspont előbb-utóbb. Katynél a mélypont az anyja halálának hírére jött el. Megtört és mint várható, összeomlott. Ő a tökéletes nő Daemon számára, mert a nyugodt és megfontolt természete remekül kompenzálja Deamon hevességét, forrófejűségét és szenvedélyét. Jó feleségként ügyesen kordában tudja tartani a férjét a kritikus pillanatokban és általában is. :)


Daemon ellenben az Opál óta ugyanolyan. Ugyanolyan szexi, forrófejű, gyakran komolytalan. Amikor azonban szükség van rá igenis képes a komolyságra és a logikus gondolkodásra. Ha kell egy imádni való idiótából képes remek vezetővé változni. Mindig ott van a szerettei mellett, ha szükség van rá és soha nem hagyja hátra a barátait. Ha kell igenis képes befogni a lepcses száját és bölcsen hallgatni. Csak a jelenlétével, az ölelésével és a szeretetével gyógyítani Katyt, amikor a lány az összeomlás szélén áll.


De igazán ketten a legerősebbek. Legyőznek mindent és mindenkit. Képesek egy teljesen új életet felépíteni, hogy megteremtsék a saját jövőjüket.
Nagyon, nagyon, de nagyon fura volt Dee-t „gonosznak” látni. Az a vidám, élet szerető duracel nyuszi egyszerre egy idegesítő talpnyalóvá vált. Hála az égnek nem hagyták magára és ennek meg is lett az eredménye, a nyuszika visszatért. Annyira aranyosak voltak Archerrel. Szívesen olvasnék még kettőjükről esetleg egy novellát, vagy akár egy önálló, rövidebb könyvet is. Mit gondoltok??
Titkok, szerelem, különös szövetségek, megszállás, zsarnoki hatalom. Így lehet a legrövidebben leírni az Oppositiont.
Így zárul tehát egy csodálatos sorozat és egyben egy különálló korszak is a könyvmolyok életében. Reméljük kedvenc hőseink visszatérnek még a Shadows-ban, az Oblivion-ban és az Obsession-ben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése